Artikelpresentatör Artikelpresentatör

Hur började det?

År 1958 behövde Sune och Karl-Uno Ivarsson en vagn till den egna gården i Metsjö, utgångspunkten blev ett lastbilschassi som användes som stomme. Resultatet blev över förväntan. Så grannarna hörde av sig med beställningar och det blev en vagn till, och en vagn till....och på den vägen är det. Den andra generationen som idag leder Metsjö, Anders och Per, ändrade år 1984 hur man bygger och ser på vagnen genom att för första gången börja bygga lantbruksvagnar från grunden med hela axlar, en då revoutionerande idé. Idag har alla tillverkare anammat 1984 års vision om vagnen, något som började i den lilla smidesverksataden i Metsjö. Idag byggs produkterna fortfarande i Metsjö och den nära kundkontakten har gjort att Metsjö har kunnat leverera produkter och innovationer som är väl anpassade till kundens behov, exempelvis våra flakväxlare MetaFlex.

Företaget ett tekniskt ledarskap på marknaden vilket återspeglas i genomtänkta produkter med bättre funktionalitet, högre hållbarhet och god prisvärdhet. På vägen till idag uppstod behovet av maskinhallar till den egna expansionen, och på ett liknanade sätt som med vagnarna spreds Metsjöhallen som en lämplig byggnadslösning bland grannar och nu för tiden längre än så. Efter hand blev bensinmackarnas behov av säker förvaring av gasflaskor en stor produkt för oss, och idag tillverkar vi mobila förråd så som Gasskåp, Miljöskåp och Kemskåp. Den hantverkspassion och kundkontakt som den första generationen i familjeföretaget uppvisade lever idag vidare i Metsjö, bland annat i passionerade medarbetare med en glöd för att leverera världens bästa transportlösningar, maskinhallar och mobila förråd.

Kvalitetspolicy
Läs mera i vår Kvalitetspolicy

Jobba hos oss

Ivarssons i Metsjö AB är beläget ca 5 km öster om Linköping, nära SAABs flygplats. Företaget har ca 65 anställda och omsätter ca 85 miljoner kr/år. Då vi tillverkar alla våra vagnar och förråd frn grunden finns en hel del olika arbetsuppgifter vid företaget. Den största delen av de anställda arbetar som svetsare, men vi har även personal som arbetar med sågning, klippning och bockning av plåt. Det finns också ytbehandling och monteringsavdelning.
På kontoret arbetar ca 15 personer bland annat som konstruktörer, ritare, produktoinsplanerar, säljare inköpare mfl. under vår och sommar har vi en hög arbetsbelastning och kan få behov av extrapersonal. I första hand brukar vi behöva förstärkning av svetsare men även andra verkstadsarbeten kan bli aktuella. Är du intresserad av att jobba hos oss? Tveka inte at skcia in en intresseanmälan då. För att få arbeta som svetsare krävs en svetsutbildning eller god erfarenhet av MAG-svetsning. Vi sparar alla intresseanmälningar i minst 6 månader.

Sänd ditt CV med kontaktuppgifter och en presentation av dig själv till carina.a@metsjo.se

eller med post till

Ivarssons i Metsjö AB
Personalavdelningen
Metsjö
585 92 Linköping

Artikelpresentatör Artikelpresentatör