Välkommen till Metsjö

Innovativa industri- och jordbruksprodukter

Artikelpresentatör Artikelpresentatör

Idag smider vi som aldrig förr i Metsjö. En ny generation arbetar vidare och med nya innovationer till nytta för kunderna har vi kunnat växa till en ledande aktör i Europa. Vi satsar på fyra huvudprodukter - Vagnar, Flakväxlare, Maskinhallar och Mobila förråd. Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder och våra produktionsfaciliteter omfattar hela kedjan från stål till färdig produkt.

Innehållspresentatör Innehållspresentatör

Vagnar

Vagnar, Flakväxlare, Transportvagnar och Specialvagnar för dina behov. Metsjö har 70 års erfarenhet av transportlösningar, innovation och tekniskt ledarskap och vet vad som är bra lösningar för dina behov. Metsjö tillverkar också Grönfoderhackar som kan monteras på ett flexibelt modulsystem.


Gas- och kemikalieförråd

Vi tillverkar Gas- Miljö- och Kemskåp för högkvalitativ, milljövänlig och säker förvaring. Vi utvecklar våra produkter i ett nära samarbete med Brandskyddsmyndigheter och miljönämnder och kan bygga flexibla konstruktioner med lång livslängd.


Maskinhallar

Vi tillverkar maskinhallar i spännvidder från 10 till 28 meter. Vi följer kunden från första förfrågan till färdiglevererad hall och hjälper till med tillstånd, arkitekturritningar och liknande. Eftersom varje hall kräver mycket råvara, köper vi verksorder direkt från stålverken, På så sätt lyckas vi hålla våra attraktiva priser och även en unik flexibilitet.


Artikelpresentatör Artikelpresentatör

Ny teknik ger högre komfort i Metsjös senaste vagn

 

Ivarssons i Metsjö lanserar en ny modell i MetaQ serien, MetaQ 51. MetaQ är Skandinaviens mest sålda vagnserie baserat på omsättning.
MetaQ 51 ersätter traditionell pendelboggie med hydraulisk fjädring. Vagnens nya hydrauliska teknik ger bättre komfort i höga hastigheter till ett lägre pris än föregående tekniska lösningar. MetaQ 51 har utvecklats under 5 år och det finns redan ett 40-tal vagnar ute på marknaden

Den nya vagnen är byggd i höghållfast stål med en konstruktion som både ger låg markpackning och låg bränsleförbrukning. Tyngdpunkten blir lägre och det ökar stabiliteten och trafiksäkerheten. MetaQ 51 bygger vidare på Metsjös flakbytarsystem och kan utrustas med alla flak i MetaX storlek.
Den nya vagnens lågbyggda axelupphängning i 7,3 KBM schaktutförande har en låg lasthöjd på 1,8 meter, vilket är fördelaktigt vid lastning med minilastare. Vagnen kan utrustas med stora hjul 800/40 22,5 vilket i kombination med vagnens låga egenvikt på 3,5 ton ger låg markpackning.

Ivarsson i Metsjös VD Anders Ivarsson poängterar vissa egenskaper som han menar kommer att attrahera kunder: ”Framkomlighet, låg markpackning och att kunna köra i hög hastighet är för många professionella kunder av största vikt. MetaQ serien som i övrigt består av de större vagnarna MetaQ 60, 75 och 95 har blivit ett begrepp i norra Europa. MetaQ 51 är en fin vagn med stora tekniska fördelar till en attraktiv prislapp.” 

 

Artikelpresentatör Artikelpresentatör

 

Metsjö uppgraderar den välkända vagnsserien MetaMid


Ivarssons i Metsjö uppgrader nu sin vagnsserie MetaMid och ökar nyttolasten till 12 tons nyttolast.
MetaMid är en av Skandinaviens mest sålda vagnsserier och har varit en trotjänare i skandinaviskt lantbruk och entreprenad i 30 år. Vagnen uppgraderas efter kundförfrågningar om ökad laglig nyttolast från den Norska marknaden och möjliggörs av tekniska framsteg inom chassi och axel-konstruktion, samt bruket av höghållfast stål.

Den uppgraderade vagnen har högre nyttolast men inte högre egenvikt. Därmed reduceras markpackningen och bränsleförbrukningen. MetaMid bygger på Metsjös flakbytarsystem och kan utrustas med alla flak i 4,1 Meters storlek. Vagnen kan utrustas med för vagnsstorleken stora hjul 560/45 22,5 vilket ger god framkomst. Vagnen finns också i en balvagnsversion 6,75 Meter lång och som flakväxlare MetaFlex 45 som nu också får ökad nyttolast.

 

Artikelpresentatör Artikelpresentatör

Metsjö lanserar ny modell i MetaQ familjen – MetaQ 41Ivarssons i Metsjö lanserar nu för första gången en mindre vagn i MetaQ familjen. Den nya vagnen heter MetaQ 41 och är som standard byggd för hastigheter i 50 km/h och hydrauliskt fjädrad med kommunicerande kärl-teknik. MetaQ 41 har 4,1 Meter långt flak och 13 Tons nyttolast (beroende på val av flak). Den tekniska totalvikten är 16 ton. Egenvikten är ungefär 3 Ton beroende på val av utrustning. Vagnen kan utrustas med alla flak som passar till Metsjös modeller MetaMid och MetaNo. Man kan alltid byta flak på MetaQ 41 enligt MetaQ systemet.

En unik aspekt för MetaQ 41 är att den kan utrustas med mycket stora hjul, 710/ 35 22,5 inom laglig bredd, något som är unikt i denna storlek på vagnar. Stora hjul är en viktig komponent i en bra vagn eftersom det möjliggör bättre framkomst i terräng, minskar markpackning, ger fäste, fjädrar och då en bred bas ger stabilitet vilket ökar säkerheten. MetaQ 41 kan utrustas med 40 % bredare hjul än föregångaren och andra modeller på marknaden, ett tydligt kvitto på den tekniska utvecklingen.

I och med att MetaQ 41 har hydraulisk axelfjädring möjliggörs mätning av lastvikten. Information om lastvikten kan användas för att automatiskt anpassa bromskraften, den kan också användas för att visa föraren lastvikten – antingen i mobil-app eller på manometer.

Ledstjärnan för utvecklingen av de nya modellerna har varit att bygga vagnar lämpliga för professionella entreprenörer och lantbrukare som vill ha en framtidssäker vagn lämplig för högre hastigheter och tuffa transporter med god bärighet och låg tyngdpunkt, men till ett lågt pris. Vagnarna har utvecklats under en 3-års period och har under det senaste året testats av kunder.
 

 

Artikelpresentatör Artikelpresentatör


Högre lastvikt i Metsjös nya balvagn

IIvarssons i Metsjö lanserar en ny balvagnsmodell, MetaBale. Balar pressade i moderna pressar
blir kompaktare och tyngre än tidigare samtidigt som dagens traktorer går allt snabbare.
Därmed finns det ett behov av att öka lastkapaciteten och hastighetsförmågan på moderna balvagnar.
MetaBale, som som fått den traditionella fjädringen uppgraderad till hydraulisk fjädring, får bättre komfort
i höga hastigheter och höjer lastkapaciteten. MetaBales chassi bygger på Metsjös välkända vagnsmodell
MetaQ 60 som har funnits på marknaden i över 30 år. MetaBales hydrauliska lastsäkring bygger på
Metsjös Mooringkonstruktion där lastsäkringsrören lägger sig strax under flakets sida i nedfällt läge.

Den nya vagnen är byggd i höghållfast stål och har en konstruktion som både ger hög lastförmåga och
låg egenvikt. MetaBale har lång-boggie för ökad laglig nyttolast och bättre spridning av lastvikten.
Tyngdpunkten blir lägre vilket ökar stabiliteten och trafiksäkerheten. Vagnen kan utrustas med stora
800-hjul, vilket i kombination med vagnens låga egenvikt på 3 ton både ger låg markpackning och stor stabilitet..

Ivarsson i Metsjös VD Anders Ivarsson poängterar vissa egenskaper som han menar kommer
att attrahera kunder: Det har hänt mycket på balpressmarknaden under de senaste åren och dagens
balar är välpackade och därför tunga. Vi ser att MetaBale fyller en lucka på marknaden för vagnar
med högre nyttolast och en mer professionell axelupphängning anpassad för moderna traktorer som
går i högre hastigheter.”